Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen in de molenwinkel.

De molen is in 1845 gebouwd en in 1849 brandde deze geheel uit. De molen werd in 1850 weer herbouwd.
    Verder leert de geschiedenis dat in de jaren '60 restauratiepogingen mislukten en er zelfs een sloopvergunning
    werd afgegeven.
    Van die sloop is het - gelukkig - nooit gekomen maar wel is de molen in 1967 "onttakeld".
    Daarbij verdwenen niet alleen stelling en wieken, maar ook onderdelen uit het "binnenwerk".

De laatste particuliere eigenaren kochten in 1993 het molenaarshuis inclusief molenromp van de fam. De Lint.
    Met behulp van diverse instanties, is na een verzoek daartoe, de molen in 1996 aangewezen als Rijksmonument.

Stichting "De oude molen" is op 17 juli 2000 opgericht met als doel eerst de restauratie en vervolgens het beheer van de korenmolen van Oudemolen (NB) op zich te nemen.
    In 2001 is men gestart met de restauratie die eind 2008 is voltooid. (meer over de molen, of geschiedenis van de molen)
    Tegenwoordig draait de molen meerdere keren per week en wordt er ook regelmatig (biologisch) graan gemalen.
    Ook zijn er regelmatig activiteiten in en rond de molen.