AKTIVITEITEN   2017
Waar de "stichting de Oude Molen " haar medewerking aan heeft verleend.

• Woensdag 15 november
      Naar aanleiding van een spreekbeurt door een leerling van de basisschool in Heiningen werd door de leerlingen een bezoek gebracht aan de molen.
      De leerlingen kregen van de molenaars uitleg over de werking van de molen.
    • Zaterdag 16 en Zondag 17 september
      Kunst en ook op deze dagen was de molen open voor bezoek.
      Ook nu werd er op zaterdag (± 40 bezoekers) en zondag (± 50 bezoekers) gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de molen te bezichtigen.
    • Zaterdag 9 en Zondag 10 sepember 2017.
      Cultuur en kunstroute alsmede monumenten weekend. In dit jader was de molen het gehele weekend geopend.
      Tevens diende de molen ook dit jaar als stempelpost / rustplaats voor de wandelaars die mee lipen in de de door AVS90 uit Standaarbuiten
      Op zaterdag heben ± 25 mensen en op zondag ± 50 mensen gebruik gemaakt van de mogeljkheid om een rondleiding door de molen te krijgen.
    • Donderdag 7 september 2017.
      In het kader van het cultuur- en monumenten weekend werd door de scholieren van OBS "De Springplank" een kunstwerk gemaakt.
      Dit kunstwerk, bestaande uit vlaggen en wimpels, werd geplaats op het veld naast de molen en bleef daar beide weekenden staan.
      Tevens kregen zij een rondleiding door de molen en na afloop een overheerlijke pannenkoek.
    • Zaterdag 26 augustus 2017.
      Waren de dames present op de braderie te fijnaart
    • Zondag 9 juli 2017.
      Meegedaan aan de kersenmarkt "Zuylenhoeve"
      Ook dit jaar was het prachtig weer en werd de kersenmarkt druk bezocht.
    • Op dinsdag 27 juni werd er in de molen een grote oefening gehouden door de EHBO-vereniging Fijnaart en Heiningen.
      in samenwerking met de LOTUS-kring "Here We Go" Gemeenschapshuis de Wegwijzer, Steendorpstraat 2 te Breda.
      Er waren 9 slachtoffers van iemand die klem had gezeten in de kap van de molen (pop die het niet had overleeft) iemand die van de trap was gevallen,
      almede een slachtoffer die op de stellng was gestruikeld.
      Daarbij is gebleken dat de molen niet een van de makkelijkste lokaties is indien daar een incident voordoet.
      Vanuit de kap of vanaf de stelling naar beneden bengen was toch een hele toer.
      Hetgeen prima gelukt is en de oefening was geslaagd.
      Na afloop werd nog gebruik gemaakt van de door de molenaars geboden gelegenheid om de molen nader te bekijken.
    • Zaterdag 24 en Zondag 25 juni 2017.
      Meegedaan met de 10e editie van de Ruigenhilfair.
      Het thema: brocante, curiosa en tuin. Ook dit jaar was het weer gezellig.
    • Zondag 28 mei 2017
      Old Mill Art Festival.
      Het was een hele mooie dag.
      Dit resulteerde in een groot aantal bezoekers, niet alleen bij de aanwezige artiesten maar ook in de molen.
      We mochten zo'n 150 bezoekers ontvangen. Zondag 21 mei 2017
      Meegedaan met de eerste jaarmarkt te Noordhoek.
      Het was een prachtige dag hetgeen de nodige mensen naar de markt bracht.
      Hier konden wij ook onze produkten aan de man brengen hetgeen goed is gelukt.
    • zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017.
      Op beide dagen werden de nationale molendagen gehouden.
      Beide dagen waren voor de 6e keer de zendamateurs van VERON54 te gast.
      De molenaars aanwezig om belangstellende een rondleiding door de molen te geven.
      De zendamateurs hebben de nodige verbindingen gemaakt en de molenaars de rondleidingen verzorgd.
      Wederom weer twee geslaagde dagen. Volgend jaar weer.
    • zaterdag 1 april 2017.(was geen grap)
      Voorjaarsmarkt 's-Gravendeel
      van 11:00 tot 15:30 uur
      Weegje 3 's-Gravendeel.
      Ook hier hebben de dames hun best gedaan om onze producten te verkopen.
    • zondag 26 maart 2017
      Westbrabantse Molendag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
      Deze dagen werden behoorlijk bezocht. Zowel door molenaars uit andere windstreken als door buurtbewoners.
    • zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017
      'n Bietje Koekoek evenement Zevenbergen.
      Daar hebben de dames 2 dagen lang de onze producten verkocht.
    • Vrijdag 24 maart 2017.
      Nationale pannenkoekendag.
      Door de "stichting de Oude Molen" werd de pannenkoek meel gesponsord aan de organisatie.
      De kinderen van RKBS de Arenberg en OBS De Cocon, hebben voor bejaarden gebakken maar wel samen opgegeten.